22 отбора от осем държави ще се включат в традиционния двудневен Международен благотворителен турнир по футбол на малки врати за купата на СФК „Свети Никола“ – Бургас, съобщиха от Областната диекция на МВР. Надпреварата ще стартира на 10 май от 09.00 ч. в Общински спортен комплекс „Славейков“. Целта е събиране на средства за деца на починали служители на МВР.

Сред участниците са представители на бургаските градски районни управления, спецполицаи, катаджии, огнеборци, граничари. Сред чуждестранните гости са сърби, румънци, босненци, македонци, хървати, черногорци, словенци.

Участниците са разпределени чрез жребий в групи от по три отбора, като първенците ще играят на 1/4 финали. Жребият бе изтеглен на 3 май в град Биелина - Босна и Херцеговина, и бе излъчен на живо във фейсбук.

В отборите са включени само настоящи и бивши служители на МВР, ДАНС и Министерство на правосъдието, като в състава им ще има по десет състезатели. На терена ще играят 5+1 в две полувремена по 20 минути с 5 минути почивка. Смените са неограничени – тип „хокейни“. Страничните хвърляния се изпълняват с крак или с ръце. Вратарят няма право да улови върната към него с крак топка. Грубите нарушения и саморазправата ще се наказват с червен картон, като състезателя пропуска оставащите срещи на отбора си.

Предвидено е срещите да започват в 09.00 ч. и в двата дни, като финалът се очаква да бъде от 16.00 ч. на 11 май.

Снимка: dariknews.bg