Новият изпълнителен директор на ПФК Нефтохимик 1962 е Пламен Михов. Това стана ясно на церемонията, при която клубът стана общински. Досегашният му собственик Павел Бошнаков прехвърли 51%  от акциите си на Общината.  Той ще запази 39 %, а Сдружението с нестопанска цел, определено за обществена полза Нефтохимик е притежател на останалите 10%.

„Благодаря за гласуваното доверие и съм щастлив, че се връщам.  Въпреки че отсъствах доста време от Бургас,  съм се интересувал от проблемите на клуба. Предстои ни участие във Висшата лига на България и рецептата за успех е работа, работа и само работа”, заяви Пламен Михов.

В екипа на бъдещия изпълнителен директор влизат старши треньорът на Нефтохимик  Димчо Ненов, помощник-треньорите  Тошко Киселичков и Ганчо Ефтимов. Все още се водят преговори за треньор на вратарите.

Програмата, по която Пламен Михов ще работи за възстановяване на футболния клуб е в рамките на 3 години. „В първата  усилията ще са насочени изцяло върху отбора, за да се утвърди във Висшата лига. Втората година ще привлечем  няколко състезатели с по-висока класа, за да можем през третата година да се борим за първата шестица и да имаме шансове за участие в Лига Европа”, обясни директорът на клуба.

В ПФК Нефтохимик 1962 влизат 25- ма състезатели, от които 3-ма  вратари и 22- ма футболисти.

Досегашният му собственик Павел Бошнаков благодари на кмета Димитър Николов, че община Бургас ще помогне на клуба, а от своя страна кметът обеща, че ще направи максималното за стартиране на сезона.