Футболният клуб „Аполония Понтика“ е с амбиция за престижно класиране в „А“ областната група през новия сезон. Това съобщи президентът на отбора Тодор Мархолев.

В момента клубът е в активно търсене на нови футболисти като вече се водят преговори с няколко играчи. Целта е да се подсили отборът, но ръководството няма да намерение да се разделя с нито един от сегашните футболисти, увери Мархолев.

"Ще се търсят играчи за всички постове – в нападение, в халфовата линия и защитата. Предстои интересен сезон, в който ще се стремим към по-добро представяне, по-напред в групата, над средните позиции“, обясни президентът на футболния клуб.

„Аполония Понтика“ е един от малкото български клубове, които не могат да се оплачат от липсата на средства. Тимът и участието в следващия сезон са финансово обезпечени.

Мархолев допълни, че се надява до края на годината неговите играчи да се изправят в градско дерби с тима на „Аполония Созопол“, а основният стремеж на ръководството е да привлече повече хора към масовия спорт. Както на терена, така и на трибуните.

В края на юли пък „Аполония Понтика“ ще бъде домакин на аматьорски турнир по плажен футбол. Мачовете ще се играят на къмпинг „Смокиня“, като очакванията са в надпреварата да се включат поне 8 отбора.