Нефтохимик и Лудогорец II си разделиха по точка, след като завършиха при резултат 0:0. Срещата от XXII кръг на шампионата се проведе на стадион Лудогорец.

Играта протече равностойно с лек превес на домакините. В началото на второто полувреме беше отсъдена дузпа в тяхна полза. Вратарят Петър Денчев обаче направи перфектно спасяване и не допусна да поведат в резултата. В последната минута на срещата „шейховете“ бяха лишени от възможност да изпълнят 11-метров наказателен удар. Ерай Карадайъ беше спънат в наказателното поле от вратаря на Лудогорец, но ситуацията беше подмината от главния арбитър.

Осем основни играчи на Нефтохимик пропуснаха срещата с Лудогорец II. В състава на разградчани обаче влязоха футболисти от първия отбор, като Браян Ангуло, Цветелин Чунуков и Александър Василев.

Състав на Нефтохимик: Петър Денчев, Мирослав Коев, Станислав Жеков, Симеон Иванов, Станимир Андонов, Илия Димитров, Ростислав Петров, Слави Шопов, Станислав Дрянов, Цветан Филипов, Живко Хаджиев

Резервен състав: Петко Пацов, Даниел Андреев, Ерай Карадайъ, Мартин Иванов, Теодор Стефанов, Валентин Иванов, Иван Цачев