Младият наставник на ФК "Светкавица" Петър Алексиев дарява до стотинка цялото си месечно възнаграждение на детско- юношеската школа на тима от Търговище. Алексиев е направил това посредством официален документ до президента на клуба.

30- годишният бургазлия отлично знае от личен опит потребностите и разходите на всяка една подрастваща люпилня, за да бъде тя конкурентна. Най- младият футболен треньор при мъжете оглавява най- масовата и ударно развиваща се школа у нас- ДФК "Звездичка.

"Това момче наистина заслужава уважение и умее да печели тълпата. Такъв жест не е правен или поне не е известно за негови колеги, дори със заплата от четири и пет цифрена сума. Навярно е без да иска, но поведението му е като на Ръсел Кроу във филма Гладиатор, където главният герой- генерал, не се подчинява току- така на силните на деня, а бачка кораво, за да печели сърцата на публиката с мъжество и победи", единодушен е президентът  на "Светкавица" Емил Янчев.

"Докато съм ст. треньор ще дарявам определеното ми трудово възнаграждение на търговищката ДЮШ. Осъзнавам, че сумата в никакъв случай не е достатъчна да покрие нуждите на школата, но вярвам, че примерът ми ще бъде последван и от други футболни съмишленици из страната. Всяка малка стъпка, всеки малък жест, е пътят към промяната на възприятията и съм убеден, че ще спечелим нови безкрайно обичащи футбола последователи. Нека всеки ден с мисли и действия да даваме пример и енергия на младите играчи", казва човекът, чиято най- нова мисия е изграждането на нов стадион в Бургас на прекрасно географско място.