Децата, родени през 2007/8 година на Нефтохимик получиха покана за участие в престижен турнир, организиран от Българския футболен съюз. Състезанието ще се проведе в дните от 8-ми до 10-ти април и в него ще участват 12 отбора.

Младите надежди на Нефтохимик ще имат шанса да се изправят срещу някои от най-добрите отбори в страната като Левски, Ботев /Пловдив/, Славия и ДИТ /София/. Срещите ще се провеждат при перфектни условия, на терен на Националния стадион „Васил Левски“. Освен това малките „шейхове“ за първи път ще играят в състав от 6 полеви играчи и един вратар /Футбол 7/, на по-голямо игрище от тези, на които са играли до сега, което ще им даде много полезен опит за следващия етап от подготовката им.

Нефтохимик е единственият отбор от бургаска област, който ще участва в турнира. Поканата от Българския футболен съюз е високо признание за работата на клуба при подготовката на децата, които правят първите си стъпки в този спорт. По време на пролетния дял от областното първенството по Футбол 5 момчетата на треньора Иван Дончев са извоювали победи във всичките си 7 срещи, без да допуснат нито една загуба или равенство, заради което са на върха в класирането.