Легендарният играч на „Нефтохимик“ от най-силните времена на бургаския клуб - Илия Груев, официално стана част от треньорския щаб на един от грандовете на германския футбол – „Вердер“ (Бремен), съобщи gong.bg.

От новия сезон Груев ще бъде помощник на старши треньора Флориан Кофелд. По този начин българинът ще се събере и със своя син Илия, който е сред най-големите таланти в школата на "бременските музиканти" като вече има и професионален договор.

"Първият ни извод от този сезон беше да направим още по-професионален треньорския ни екип за в бъдеще. Искаме да изискаме още повече от играчите в индивидуален план и да работим още по-интензивно по отношение на стандартните ситуации. Илия е оптимално попълнение за нашия екип. Самият той дълги години бе футболист и също така носи много опит като треньор", коментира старши треньорът Кофелд.

До октомври Груев бе наставник на втородивизионния „Дуисбург“, който влезе във Втора Бундеслига с него. Преди това има опит като помощник в хърватския „Хайдук“ (Сплит), „Кайзерслаутерн“ и „Дуисбург“.

"Очаквам с нетърпение новите ми задачи редом до Флориан Кофелд. Той е превъзходен старши треньор, когото от дълго време ценя много. Радвам се много за в бъдеще да бъда в неговия екип и съм сигурен, че заедно можем да постигнем много с „Вердер“. Клубът ми е много симпатичен от дълго време с начина на работа и съм сигурен, че ще пасна добре към него", заяви Груев.