Футболен клуб „Черноморец 1919“ е отправил молба към Община Бургас за актуализация на годишната субсидия с 80 000 лв. допълнително, показа проверка на Gramofona.com. Посочената причина е недостиг на финансови средства за възникнали допълнителни дейности през настоящата година.

От клуба са изпратели официално искане за финансирането до председателя на Общинския съвет в града Севдалина Турманова и до председателя на спортната комисия на Община Бургас – Йордан Георгиев.

„Кризата, която настъпи след Ковид-19, се отрази негативно и в нашето дружество. Основните спонсори имаха затруднения с поетите ангажименти, което се отрази неблагоприятно на финансовото състояние на клуба“, пишат от „Черноморец“.

От клуба посочват, че за развитие на спортната си дейност са сключили договор със синдик за ползване на стадион „Черноморец“, като заплащат наеми в размер на 5800 лв. месечно, а за помощните и сервизни помещения от тази година допълнително сума от 600 лв. месечно. За поддръжка на терените и сервизните помещения - съблекални, треньорска и съдийска стая, допълнителните разходи са в размер над 7000 лв. месечно.

През сезон 2021/22 ФК "Черноморец 1919" внедрява юноши на клуба в мъжкия състав, който се състезава в Югоизточна Трета лига. Тази година се създава дублиращ отбор в по-ниските групи, с което се цели младите състезатели на клуба да вземат участие и да бъдат подготвени за влизане в първия състав. За тази цел са необходими средства за треньорски екип, екипировка, съдийски такси, транспортни услуги и спортни пособия.

Искането на „Черноморец“ е включено за разглеждане от две комисии в местния парламент – по бюджет и финанси и спортната. Предстои да се реши дали молбата за допълнително общинско финансиране на футболния клуб ще бъде удовлетворена.

Снимка: ФК Черноморец 1919