Легендарният президент на „Нефтохимик“ Христо Порточанов обяви, че се кандидатира за президент на БФС и смята да спечели битката на 12 октомври. Порточанов избра Бургас, за да обяви намеренията си и очерта част от приоритетите си.

Определи черното тото като най-трудната битка пред него и екипа му. По-добро съдийство, спиране на уговорените мачове и връщането на почтеността във футбола са целите, които Христо Порточанов и екипът му си поставят.

За сега дългогодишният футболен деятел отказва да назове имената на тези, които го подкрепят. Уточни, че икономисти и световно признати медици са дали съгласие да променят заедно с него родния футбол.

Порточанов е категоричен, че след като спечели ще има сериозни промени в изпълкома на БФС. Обеща да обърне внимание и на бургаския футбол, но призна че той няма да му е приоритет. Категоричен е, че Бургас трябва да си върне двата стадиона и че има начин това да се случи.

На въпрос не му ли става мъчно като гледа в какво състояние е „Нефтохимик“, Христо Порточанов отговори съвсем лаконично: „Вече съм претръпнал.“

Много по-умерен в изказа си от преди години, той все пак не пропусна да коментира и основните си опоненти. „Поколението от 94-та бяха гениални футболисти, но това не ги прави добри управленци. Бербатов и компания са добри футболисти, но управленци…?“