По време на цялата си футболна кариера досега Димитър Димитров-Херо се е чувствал най-щастлив с отборите на „Локомотив“ (Пловдив), „Нефтохимик“ и „Черноморец“. Това призна навършилият 60 години бургазлия в интервю за предаването „Тази събота“ по bTV.

„В тях съм усещал подкрепата, обичта на хората, които са се отнасяли изключително топло към мене и тези неща винаги остават в спомените“ – сподели треньорът.

В чужбина той е останал с добри впечатления по време на престоя си в тима на казахстанския „Иртиш“ от град Павлодар, където е обявен за почетен гражданин.

Според него от всички държави, където е бил, треньорската професия е най-недооценена в България. „Това е истина, защото треньорската институция в другите държави много повече се тачи, уважава“, призна Херо.

По думите му може би самите треньори са си виновни за това положение заради отношението, което показват към ръководителите във футбола.

„Трябва да можеш да казваш „не“, а не да се съгласяваш с всички само за да останеш на работа“, заяви Димитров и добави, че той винаги е отстоявал принципите си, независимо че това му е носило много неприятности.

Херо подкрепя мнението на Христо Стоичков, че идеята България да стане домакин на европейско или световно първенство по футбол е мираж. Той изтъкна, че страната ни не разполага с нито един нормален стадион, който може да приеме такъв голям форум.

Димитър Димитров не е никак убеден, че проведената среща на министър-председателя с футболните босове на големите отбори у нас ще доведе до добър резултат по отношение на феърплея.

„Не смятам, че това е работа на премиера Борисов да вика футболните босове. Те са длъжни сами да си вършат тази работа и ако искаме да вдигаме нивото на българския футбол, феърплеят трябва да бъде водещ при нас, а не само да говорим по тази тема“, коментира Херо.

Смият той дълбоко се съмнява, че в българския футбол има честна игра.

„Защото съм бил свидетел на много неща в нашия футбол, грозни неща, които са много далеч от феърплея. Опитвал съм се да се боря с тези неща, реагирал съм винаги на несправедливостите в българския футбол и може би поради тази причина съм и най-много наказван“ – мотивира се бургазлията.

Димитров призна, че за тези всичките години е огромен длъжник на семейството си. Децата му са израснали в Бургас без неговото присъствие, надявал се е, че поне ще се порадва на израстването на внуците си, но и това не се е получило. Той е продължил да работи дори когато лекар от Виена го е посъветвал да спре. „Казах му, че по-скоро бих се отказал да живея, отколкото да се откажа от работата си“ – сподели Херо.