Отборът на Нефтохимик постигна първа победа в тазгодишното първенство от Втора професионална футболна лига. Тя дойде в петия кръг, като бургазлии надделяха с 1:0 над Добруджа.

Между двата отбора се получи оспорван двубой. Битката се водеше основно в центъра на терена и темпото беше слабо предвид голямата жега в Бургас. През второто полувреме треньорът на Нефтохимик – Калоян Генов, направи няколко смени, които подобриха играта, отборът вдигна оборотите в края на мача и за 10 минути спечели 2 фала и 5 корнера. Добруджа също имаше едно положение в края на срещата, но бургазлии успяха да се справят с тази опасност.

Желанието за победа в Нефтохимик беше по-голямо и беше възнаградено в 95-ата минута, когато Ростислав Данчев отбеляза гол с глава. Победата дойде измъчено, но беше жизнено важна за настроението и за предстоящите мачове на бургаския тим.

От своя страна гостите от Добрич обвиниха съдията за поражението.

"Поведението на съдията в Бургас е неприемливо. Той опорочи мача в последните 15 минути с неадекватните си отсъждания и все в наша вреда. Изнерви всички. Това е причината за втория жълт и червен картон на Кристиян Бешев накрая. Отмени напълно редовен гол на Рангел Абушев в 75-ата минута“, е заявил главният мениджър на добричлии Венцислав Желев, цитиран от sportal.bg.

Все пак той допълва, че не търси оправдание за болезнената загуба, и поздравява Нефтохимик за победата, която всеки от двата отбора е преследвала по свой начин.