"Ние възпитаваме в олимпийски дух, етика и спортсментство децата на "Звездичка",  заяви  по време на  ХХХІV сесия на Националната олимпийска академия към Български Олимпийски комитет директорът на ДФК "Звездичка" Петър Алексиев. На събитието, което се проведе от 03.06. до 06.06.  в базата на НСА в Равда, детската школа  бе обявена за член на голямото семейство на БОК.

Над 100 ръководители, директори и президенти на детски спортни школи в България представиха концепциите  и начините си на работа .

 Директорът на "Звездичка" Петър Алексиев представи  множество снимки и факти от интересния спортен живот на ДФК "Звездичка". Бяха презентирани и различните социални и благотворителни каузи, в които участват малките "звездички" и как всеки ден на футболния терен,  възпитаниците на школата защитават принципите на олимпийското движение.

"Респектиран съм от това, което видях и чух за ДФК "Звездичка". Искрено пожелавам успех на школата и се надявам колегите да използват  успешния модел за развитие на детския футболен клуб", каза доцент д-р  от НСА Лозан Митев.

На събитието специален гост бе почетният член на ДФК "Звездичка" доц. Иван Сандански. Той пък  получи престижната награда на името на Надежда Лекарска. Тя се присъжда за етика, олимпийско образование и възпитание.