Момичетата от Женски футболен клуб „Бургас“ се завърнаха от град Пловдив, където взеха участие в турнир по футбол за девойки, организиран от БФС. В надпреварата се включиха още отборите на ФК „Локомотив“ (Стара Загора), ФК „Златоград“ и домакините от ФК „Пълдин“. Безапелационно бургазлийки победиха връстничките си от Златоград и Стара Загора, като финалът с пловдивчанки завърши без отбелязване на гол от двете страни. Една точка голова разлика определи победителя в турнира – „Пълдин“, а бургазлийки получиха купата за второто място.

„Момичетата демонстрираха много хъс и желание за победа, а на косъм изплъзналата се победа ще ги мотивира за следващи сериозни футболни битки”, сподели треньорката на отбора. Всички специалисти, присъстващи  на турнира, бяха единодушни, че бургаският тим показва изключителен напредък и развитие и е сериозен претендент за финалите на националния фестивал по футбол за девойки, който ще се проведе юни месец.

От своя страна клубът продължава да развива женския футбол в града, като организира Четвърти пролетен женски футболен турнир, който ще се състои на 20 април на футболното игрище на Спортен комплекс „Арена“ в Бургас. Събитието се осъществява с подкрепата на Община Бургас и е включено в спортния календар на града. В него ще вземат участие както отбори от девойки до 15 години, така и момичета, девойки и жени без възрастово ограничение, които обичат футбола и желаят да се включат в спортния празник.

ЖФК „Бургас“ кани всички, които имат желание да участват, да заявят това на тел. 0889407027.