Отборът на Регионалното звено Жандармерия (Бургас) спечели традиционния благотворителен турнир по футбол в полза на деца на починали служители на МВР. На финала жандармеристите победиха сръбския отбор ИПА „Подунавлие“. Редовното време завърши 1:1, а при наказателните удари бургаските жандармеристи бяха по-точни и вдигнаха купата. В малкия финал тимът на ИПА „Долж“ (Румъния) се наложи над „Видапол“ от Видин с 3:0. Не по-малко интересни и непредвидими бяха полуфиналите, в които се получиха следните резултати: ЗЖУ – „Видапол“ 1:0 и „Подунавлие“ – „Долж“ 2:0.

„Благодаря на екипа, с който работим заедно. Благодаря на всички отбори, взели участие в поредното издание на международния турнир. Благодаря на приятелите ни от Видин, които след дебюта си през 2011-а година, не са пропуснали турнира за своя сметка и всяка година са в Бургас. Благодаря на приятелите ни от Румъния, Сърбия, Република Северна Македония, Люлебургаз (Турция) и Биелина (Босна и Херцеговина), които на собствени разноски идват и участват в единствения по рода си турнир в Европа. Благодаря на нашия кмет Димитър Николов, че отдели време в сгъстената програма да ни уважи и тази година. Благодаря и на заместник-кмета Дияна Саватева, на директора на отдел "Спорт" Веселина Деведжиева, на футболната ни легенда Златко Янков, на Генади Тенев, че присъстваха и наградиха отборите. Благодаря на Община Бургас, СФСМВР, Красикоспорт Бургас, Бургасбус, реферите които не се огънаха от нищо! Отново ще кажа, че всички отбори са победители в нашите турнири!“, заяви след награждаването главния организатор Павлин Ковачев.

След това Ковачев заяви, че фланелката на Христо Стоичков – която е колекционерска и с автограф, е спечелена от Валери Гергов от Видин, който е платил 800 лева за нея. Благородството на Валери се допълва от факта, че след като печели екипа на Камата, той я оставя в Бургас като дарение. Хората от Видин и тази година са спечелили и топката с автограф на Стоичков. В близките дни ще бъде обявена точната сума, която е събрана за благотворителната кауза, както и как ще бъде разпределена и дарена.

18 полицейски отбора от 6 страни взеха участие в 14-ото издание на турнира по футбол за Купата „Свети Никола“ в Бургас, като гостуващите отбори бяха полицейска асоциация Подунавие (Сърбия), Регион Долж 1 (Румъния), Скопие (Република Северна Македония), Полицейски Комисариат Биелина (Босна и Херцеговина) и Газилер Люлебургаз (Турция). От българска страна участва отборът на Дирекция на полицията-Видин, сборен отбор на Международната полицейска асоциация (ИПА), както и 11 отбора от Бургас и Бургаска област.

Източник: БТА