ДФК „Звездичка“ приключи най-новия си проект за цялостно обновяване на спортното игрище в двора на ОУ „Найден Геров“ в Бургас. Игрището вече разполага с дренажна система, положена след цялостно изравняване на нивата на терена, изкуствена тревна настилка, осветление, видеонаблюдение, скамейки за зрители и ремонтирани съблекални за играчи на клуба и ученици на учебното заведение.

Клубът реши да вложи средства именно за обновяване на спортната база в к-с „Меден рудник“ предвид отдалечеността на комплекса и многобройните запитвания в тази връзка в годините от родителите на децата, на които ежедневно се налага да пътуват, каза Петър Алексиев.
Тази инициатива бе подкрепена единодушно от целия Общински съвет и кмета на Община Бургас Димитър Николов, които дадоха възможност това да се случи. За реализирането на проекта голямо съдействие оказа и директорът на ОУ „Найден Геров“ Лазар Налбантов.

Главен изпълнител на обекта е строителната компания „Планекс Бургас“ ООД с управител Людмил Митов. В изграждането на терена значителен принос имат строителната компания „Инфра експерт“ АД с управител Андон Михалев и „Врънгови“ ООД с управител Стоян Врънгов, както и други фирми, на които от клубът е отредил специално място в комплекса.

Новият спортен терен ще бъде открит на тържествена церемония, която ще започне на 30.08.2023 г. от 18.30ч. Сред официалните поканени гости на събитието са Димитър Николов – кмет на община Бургас, Пламен Янев – областен управител на Бургас, общински съветници и зам.-кметове на Община Бургас, проф. д-р Бозов – ректор на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, членове на АС и на Студентския съвет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, както и видни представители на бургаския бизнес, спорт и култура.