21 отбора от България, Сърбия и Румъния се събират в Бургас за Седмия благотворителен турнир по футбол за купата на СФК „Св. Никола“. Турнирът набира средства за децата на починали служители от системата на МВР. В него участват само представители на МВР, ДАНС и Министерството на правосъдието.

Тази година парите ще бъдат разпределени между 16 деца. За съжаление, броят им се е увеличил от миналата година, признаха организаторите. Турнирът по футбол на малки вратички ще се проведе на спортния комплекс в „Славейков“. Утре ще се играят груповите срещи, а в събота ще са елиминациите и финалът.

Първият мач започва в 9,30 часа в петък. Тогава едни срещу други ще се изправят отборите на СПС ОДМВР – Бургас и Второ Районно управление. Всеки отбор заплаща такса от 100 лв. за участие. „Колегите винаги даряват и допълнителни суми, защото каузата е много важна“, коментира един от организаторите на спортния турнир Павлин Ковачев.

Миналата година купата на СФК „Свети Никола“ вдигна тимът от Областната дирекция във Видин. Тази година македонските отбори няма да успеят да се включат в благотворителната надпревара, заради усложнената обстановка в страната им. Жандармеристи от Ниш обаче ще участват за първи път. Румъния ще се представи с отбори от Крайова и Браила.

 

Снимка: Архив