„Възможно е всичко, защо не?“ Така коментира Димитър Бербатов шансовете ни да се класираме на Евро 2020. Изтегленият днес жребий отреди България да играе в квалификационна група с Англия, Чехия, Черна гора и Косово.

Бившият топ реализатор на Премиършип, който е в Бургас, за да представи автобиографичната си книга, определи Англия като фаворит, а с чехите не бил запознат вече от доста време. Той обаче изтъкна, че момчетата в националния се представят добре последните мачове, има го отбора, колектива. Единственото, което липсва в доста от мачовете, а трябва да го има, е концентрацията. „Тя винаги трябва да е на високо ниво, за да не се допускат грешки, от които големите отбори като Англия ще се възползват“ – категоричен е знаменитият голмайстор.

На въпрос на репортер на Gramofona.com дали сега националният отбор има лидер, който да го поведе към победи, Бербатов отговори, че водещата фигура в момента е старши треньорът Петър Хубчев.

„Сега така се получава и може би това е по-добре, не знам, зависи от времето, в което се играе футболът. Чувам, че момчетата са добър колектив, което се показва и на терена. Ако това им помага на тях да се представят по-добре, нека да е така. И впоследствие върху това ще изпъкне даден футболист в определен мач и ще покаже качествата си“, заяви Димитър Бербатов.