Чували ли сте фенове да призовават футболист да спре да вкарва голове? Колкото и невероятно да звучи, но и това се случва.

От години във футболния свят витае „проклятието Рамзи”, а основен злодей се оказва талантът на „Арсенал” Арън Рамзи.

Бдителни любители на футбола отдавна са забелязали, че щом Рамзи вкара гол и осигури победата на своя отбор, някъде по света умира известна личност. Първото „попадение” на уелсеца е повече от впечатляващо.

На 1 май 2011 год. Арън Рамзи вкарва гол на „Манчестър Юнайтед” и публиката ликува. Ден по-късно става ясно, че Осама бин Ладен е убит. Тогава обаче никой не прави връзка между победния гол на Рамзи и смъртта на терорист №1. На 19 октомври Арън Рамзи отново е точен и неговия тим печели мач срещу „Марсилия”.

На следващия ден е убит Муамар Кадафи. През май 2013 Арън Рамзи се разписва за победата над „Уиган”, а след това светът се разделя с един от големите диктатори – Хорхе Рафаел Редондо. И ако до тук феновете се забавляват и отбелязват как диктаторите падат един след друг след головете на Рамзи, то следващите му попадения са определени за повече от смъртоносни.

През ноември 2013 Рамзи е точен срещу родния „Кардиф”, а ден по-късно умира Пол Уокър от „Бързи и яростни”. Тогава стотици фенове избухнаха и дори призоваха футболиста да прекрати кариерата си. Следващите няколко години са сравнително спокойни и феновете решиха, че „проклятието Рамзи” вече е  загубило силата си.

До тази година, когато за мнозина уелсецът е компенсирал краткото прекъсване на черната си серия. На 11 януари Рамзи е точен срещу „Съндарленд”, а светът се раздели с Дейвид Бауи. Няколко дни по-късно Рамзи вкарва гол на „Ливърпул” и стана ясно, че Алън Рикман е починал.

В профила му във Фейсбук отново започнаха коментари. Феновете дори призоваха Арън да спре да вкарва голове, защото светът не може да си позволи повече загуби на известни личности. Някои от по-предприемчивите пък молят футболиста да си мисли за конкретни хора, когато вкарва голове.

Други пък са благодарни, че Рамзи е футболист, а не баскетболист. „Представяте ли си какво щеше да се случва, ако имаше десетки попадения на мач”, питат се фенове, които не са загубили чуството си за хумор.

 

Източник: Lenta.ru; Интернет