19 фенове на Левски са арестувани преди и по време на мача с Шкупи, спечели от "сините" с 2:0, съобщават от полицията в Скопие.

От тях 8 души са задържани за упражнено насилие по време на самия двубой, двама - за нападение над полицейски служители, извършващи служебни действия, а 9 - за агресивно поведение спрямо униформените.

Срещу тях ще бъдат са внесени преписки и най-вероятно ще им бъде наложена забрана за влизат в Северна Македония.

Около полунощ полицейски служители са закопчали и двама фенове на Шкупи за нарушаване на обществения ред и физическа саморазправа. Срещу тях също ще бъдат повдигнати обвинения.

В официалното съобщение от полицията се споменава и за нападението срещу четиримата българи, а в мелето в квартал "Чаир" е използван нож.

На нашия сънародник с инициали Д.А. са му нанесени тежки телесни повреди. Той е преместен в болница "Св. Наум Охридски" и е в стабилно състояние.

След предприетите мерки и действия е установена самоличността на по-голямата част от нападателите. Няма информация за проблеми по време на изтеглянето на феновете на Левски от стадион "Тоше Проески", както и на отбора.

Източник: bTV