На 16 април 2019г. в град Бургас се проведе областния кръг на  Националната кампания „Да играем заедно”, част от Националния календар на Спешъл Олимпикс България.

Мисията на Спешъл Олимпикс е не само да организира целогодишно спортно-състезателна дейност в различни олимпийски спортове за деца и възрастни с интелектуални затруднения, като им предоставя устойчиви възможности за развитие на тяхната физическа култура, да проявяват смелост, да изпитват радост, но и да осигури възможност да споделят дарбите и уменията си със своите семейства, своите връстници и обществеността.

В рамките на инициативата „Да играем заедно” в периода 16 април – 30 април 2019г. съвместно с БСФС се организират спортни състезания по футбол и народна топка с участието на смесени отбори  на младежи с и без интелектуални затруднения.

Акцент тази година е да се развие футбола и за жени. Освен бургаското СУ „Св. св. Кирил и Методий”, участници в спортната надпревара бяха и спортисти от СУ „Св. св. Кирил и Методий”, град Карнобат, ЦНСТ- град Карнобат, партньорите на Регионален център, град Бургас - ОУ „Васил Левски”, кв. Горно Езерово и  ОУ „Антон Страшимиров”, с. Дебелт.

Състезанието бе открито от Емил Иванов, спортен администратор на Спешъл Олимпикс България. След произнасяне на клетвата на Спешъл Олимпикс, започнаха  спортните двубои. Участниците от СУ „Св. св. Кирил и Методий”, град Бургас за втора поредна година са безапелационни победители в надпреварите по футбол и народна топка. Ръководени от треньора си, старши ресурсен учител Марияна Георгиева, възпитаниците на бургаското школо заслужено спечелиха златните медали и в двата спорта.

Пред погледа на свои връстници и родители, те  показаха своите спортни способности и се забавляваха. След състезанието директорът на училището Снежана Няголова поздрави златните медалисти и им пожела още много бъдещи успехи. СУ „Св. св. Кирил и Методий”, град Бургас винаги подкрепя инициативите и участва в спортните мероприятия, организирани от Спешъл Олимпикс България.