По традиция всяка година преди Коледа спортното училище „Юрий Гагарин” в Бургас отличава най-добрите си състезатели за годината. Те са десет на брой и получават купи за доброто си представяне през изминалите 12 месеца.

Церемонията се състоя за поредна година в спортна зала „Бойчо Брънзов”. На първо място категорично бе избрана златното ни момиче Стефани Кирякова. Тя не дойде лично да получи наградата си, но многобройната публика я аплодира бурно заради постигнатите до момента отлични постижения в художествената гимнастика.

Второто място зае борецът Костадин Иванов. Той спечели трето място на Европейско първенство по свободна борба. Негов треньор е Илиян Стефанов. На трето място е отличен Мариян Димитров, който на Балкански игри стана трети, а на Европейски младежки олимпийски игри е 7-ми. Негов ментор е Николай Милков.

Спортистите бяха наградени от директора на „Юрий Гагарин” Димитър Костов, от Митко Павлов-председател на училищното настоятелство, адвокат Георги Сталев, член на училищното настоятелство и Николай Стоилов-председател на обществения съвет. Директорът на Спортното училище в Бургас пожела на всички деца още по-добри резултати през следващата година, да не се отказват въпреки трудностите , да тренират и учат с хъс и желание.

Ето и имената на десетте най-спортисти на „Юрий Гагарин” за 2019 година

Десето място е за Невена Стоилова, плуване, треньор Янчо Стойчев

Също така на десето място е и Валентин Василев, акробатика, треньор Женя Станева

Девето място е за Теодор Стоилов, плуване, треньор Хариета Гарибян

Осмо място е за Калоян Атанасов, свободна борба, треньор Мариян Тодоров

Отново осмо място е и за Димитър Рачев, класическа борба, треньор Николай Дачев

Седмо място си делят Теодора Кръстева и Елена Босилкова-акробатика с треньор Гергана Денева и Добромира Чанева, баскетбол с треньор Нина Николова

Шесто място е за Мариела Костадинова, акробатика, треньор Гергана Денева

Пето място е за Мартин Димитров, класическа борба, треньор Златомир Стоянов

Четвърто място е за Денис Карягин, волейбол, с треньор Николай Желязков