През пролетта на 2020 година колоездачен клуб Вело Царево организира две състезания по планинско колоездене.

Първото от тях „Предизвикай Странджа 2020” ще се проведе на 25 април. То е с дължина от 41 км. и положителна денивелация от 1000 м. Маршрутът е комбинация от горски пътища, пътеки и асфалт, а старт/финалът е в гр. Царево.

Стартът на по-трудното състезание „Огнените пътеки на Странджа 2020” ще бъде на 31 май. Традиционно то се провежда около датата на празника Св. св. Константин и Елена и нестинарските игри в село Българи, откъдето произлиза и името му. Маратонското трасе, с положителна денивелация от над 1200м, ще мори състезателите в продължение на 61 км.

Маршрутът е смесица от стръмни изкачвания, вълнуващи спускания през пресечен горски терен в комбинация с невероятни гледки. Тази година състезанието е част от програмата на Българската федерация по колоездене и ще носи точки за Държавния личен и отборен шампионат по крос-кънтри колоездене.

Екипът на Вело Царево си е поставил за цел за първи път да се въведе GPS времеизмервание и професионален съдийски състав за по-голяма прецизност при обработката на резултатите.

Както всяка година и в двете състезания участие могат да вземат състезатели клас Хоби от всички възрасти.

В програмата за „Огнените пътеки на Странджа” организаторите са предвидили занимание и за двата дни от уикенда. През съботния ден, 30 май, всеки любител с велосипед ще има възможност да се включи в организиран колоездачен поход-пикник в горите около Царево.

Подробна информация за събитията ще бъде помествана във фейсбук-страницата на клуба, а до дни се очаква да заработи и електронната форма за записване през сайта на клуба www.velotsarevo.com