Ватерполният „Черноморец” ще бъде домакин на първия  финален турнир от държавното първенство по водна топка за момчета, родени 2002 г. и по-малки.

За надпреварата в Бургас пристигат отборите, които заемат места в Топ 6 на страната в тази възраст. Мачовете ще се играят на басейна в „Меден рудник” от 15 до 17 април /петък, събота и неделя/.

Момчетата на „Черноморец” се класираха за финалната шестица след като спечелиха по безапелационен начин квалификацията в Бургас през месец март. Възпитаниците на треньора Петър Йонов оглавиха класирането в групата с пълен актив от победи.

За Топ 6 се класираха още варненските КПС „Варна”, „Комодор”, „Аква спорт” и „Тича” и „Славия” /Сф/.

Трите групи от държавното първенство по водна топка за момчета, родени 2002 г. и по-малки, се сформираха след изиграването на квалификационните срещи.

Финалът в Бургас ще бъде открит с морското дерби „Черноморец” – „Тича”. Мачът е в петък, 15 април, от 17.00 часа. В събота от 9.00 ч. бургаският тим излиза срещу „Аква спорт”, а в следобедния сеанс срещу КПС „Варна”. В неделя сутрин домакините играят с „Комодор”, а следобед със „Славия”.