Момчетата на СКВТ „Черноморец” се класираха във финалната шестица на държавното първенство по водна топка за състезатели, родени 2002 г. и по-малки. Възпитаниците на треньора Петър Йонов спечелиха по безапелационен начин квалификацията в Бургас и оглавиха класирането в групата. Бургаските ватерполисти записаха пълен актив от победи, като две от тях постигнаха с технически нокаут – срещу „Ботев” /Враца/ и „Арда Уникум” /Кърджали/. Натрупаната разлика от 15 гола прекрати срещите съответни при резултати 16:1 и 19:4. В останалите мачове отборът на „Черноморец” се наложи над „Черно море” /Варна/ с 14:5, двубой, в който съдиите отсъдиха девет персонални фаула с по две лични за домакините срещу пет за варненци и две дузпи в тяхна полза. В последната среща на басейна в „Меден рудник” черноморци победиха с 8:1 „Тича” /Вн/, който се класира втори в групата.

Така след изиграването на двубоите в квалификациите в Топ 6 ще играят победителите „Черноморец”, варненските КПС „Варна” и „Аква Спорт”, както и техните подгласници варненските „Тича”, „Комодор” и столичният „Славия”.

„Както винаги организацията на турнира е отлична и се надявам, че финалът в тази възрастова група ще се проведе през лятото също в Бургас. Организацията е много добра. Виждам, че тук градът има отношение към водните спортове, предполагам че и към другите спортове е така. Много съм приятно изненадан от новия басейн в Меден рудник, за първи път съм тук, и мога да кажа, че град Бургас може да служи пример в разбирането, което проявява за развитието на плувните спортове.

Специално за този турнир мога да кажа, че има добри таланти, които тепърва ще се развиват. Но важното е, че са открити навреме. Имам в предвид  - отборите на „Черно море”, „Тича” и естествено „Черноморец”, където мога да ги посоча като пример за целенасочена и добре планирана работа в нашия спорт”, сподели главният съдия на държавното първенство за момчета в Бургас и делегат на Европейската лига по плуване /ЛЕН/ Андрей Константинов.

В квалификациите на държавното първенство по водна топка за момчета участваха общо 15 отбора, разделени в три групи. Във втората осмица ще играят „Дръзки” /Вн/, „Локомотив-Н.Н.” /Сф/, „Арда 2008”, „Ботев 2000”, „Левски” и ЦДНА 2013. 

По-рано за финалите „Черноморец” класира други три свои отбори. Това са девойките, юношите младша и старша възраст.