Община Царево и приятели организират фестивал на спорта „Живей активно в Царево 2“ , който ще се проведе на 23ти и 24ти юни в град Царево.
За втора поредна година всички жители и гости на морския град, ще имат възможност да се включат напълно безплатно в различни спортни активности като йога за деца и възрастни, водни спортове, колоездене, преход в Странджа, народни танци, лекции за здравословен начин на живот, класове по Zumba, Kango Jumps, KombatXtreme, Dynamic Stretch.

В съботния ден на 23 юни програмата започва в 7:30 часа, когато националният шампион по йога за 2016 -Петър Карайовчев {Джа} ще даде старт със слънчева йога практика за възрастни, а веднага след това Катя Христова ще продължи със забавна йога за деца от 9:00 часа. Практиките ще се проведат в морската градина на град Царево.

След йога събуждането програмата продължава с един от специалните гости на събитието Александра Полобок от Румъния и Strong Zumba точно от 10:30 до 11:30 часа във физкултурния салон на СУ „Никола Йонков Вапцаров“, гр. Царево

Когато става въпрос за водни спортове, разбира се, A-TEAM са The Best people! Те ще очакват желаещите да опитат PaddleBoard на плаж “Понтон“ в центъра на Царево от 11 до 13 часа.

След активностите преди обяд следва лека почивка, а веднага след това програмата на „Живей активно в Царево 2018“ продължава с леция на тема „Гръбначните изкривявания, като проблем в ежедневието на децата. Насоки за ранно отриване и практически упражнения“, лекцията ще се проведе в заседателната зала на НЧ “Георги Кондолов-1914“, гр. Царево. Лектор е Петя Георгиева, която е магистър кинезитерапевт, с над десет годишен практически опит в своята сфера. 
На морската сцена до пристанище „Мичурин“ фолклорните самодейци на Община Царево, с художествен ръководител Христо Йорданов ще пренесат присъстващите към нашите корени. Техният концерт е с начален час 18:30.

Вторият ден от „Живей Активно в Царево 2018“ ще бъде истинско предизвикателсто!

Посрещане на изгрева с йога практика в 5:30 часа – морска градина Царево.

За любителите на планината сдружение Зелена Странджа организира пешеходен преход. Тръгването е в 10:00 часа от старата автогата, в центъра на града. 

За всички предпочитащи градския шум и желаещите да разгледат забележителните паркове, с които се отличава града, ще имат възможност да се включат в градския велопреход, ръководен от ВЕЛО КЛУБ ЦАРЕВО! Тръгването отново е от „добрата стара автогара“ в центъра на града. 

Неделната програма ще продължи с двучасово приключение от 14:00 до 16:00 часа в горския парк “Xchallinge”, където A-Team са подготвили предизвикателни игри, които ще изпитат възможностите на най-изявените смелчаци – преминаване по въжени препятствия, екстремно вело трасе, скейт пул

Слънце, море, спорт и един супер свеж следобеден клас по Aqua Zumba в апартхотел ВРИС, който се намира над централния плаж. Водното разхлаждане под горещите ритми на Zumba класа ще започне в 16:00 часа. Не забравяйте предварително да заявите своето желание за участие в класа. 

В късния неделен следобед, когато ще настъпи края на този вълнуващ ден и финалът на градиозното спортно събитие Живей Активно в Царево 2, ще се пренесем на морската сцена до пристанище „Мичурин“ в град Царево.

Там, точно в 17:30 започва началото на края, който обещава да бъде феноменален. 

Никой не се съмнява в това, предвид всички професионални иструктори, които ще се качат на сцената! Kango Jumps, KombatXtreme, Dynamic Stretch, Zumba – всичко това на една сцена, на фона на емблематичната гледка и свежия крайбрежен полъх на морето! 

И на края, но не последно място, организаторите представят и най-новото в тазгодишното издание на спортния фестивал на активно живеещите – Алея на здравето, в рамките, на която ще бъдат предложени разнообразни продукти, от които здравословни храни и напитки, БИО Странджански пчелен мед, БИО козметика, ръчноизработени дрехи и аксесоари, спортни стоки,  както и апарати за измерване на жизненото състояние и тонус. 

Стартира и благотворителен щанд наречен „БЛАГОЩАНД“ – Всеки желаеш може да се включи в него със здравословно домашноприготвено ястие. 

Събраните средства от благотвориятелния щанд ще се дарят за каузата „Бургас Рециклира“. БЛАГОЩАНД ще бъде активен през двата дни от събитието между 17:00 и 20:00 часа. 

Желаещите да се включат в инциативата могат да научат повече на www.burgasrecycle.com, а участие биха могли да заявят на посочения телефон +359 0879 584 085