Най-предизвикателният крос триатлон в България все още записва участници за състезание от 140 км, плуване, колоездене и бягане, в едно от най-красивите кътчета у нас - Перла-Странджа-Приморско.

Надпреварата ще се състои на 2 септември на плаж. Перла, Приморско. За осма поредна година професионални атлети и любители са предизвикани да преминат трасе с ултра дистанции. Паралелно с ултра крос триатлона ще се проведе и полумаратон.

Маршрутът преминава покрай четири природни резервата и 12 тракийски светилища.

Етап плуване доближава състезателите до потъналия тракийски град Ранули, който се намира в акваторията на днешния залив Перла. Във втория етап – колоездене се прекосяват резерватите Силкосия, Парория и Тисовица по легендарното историческо трасе, познато като Пътя на коня. Последният етап е за бегачите - покрай резерват Ропотамо през Маслен нос, светилището Беглик Таш, залив Св. Параскева и Лъвската глава.

Всички, които не са готови да се състезават, но искат да станат част от най-епичния триатлон в България, могат да се запишат за доброволци. Всеки участник, независимо доброволец или атлет, получава страхотни подаръци и спомен за цял живот. Дарявайки от времето си, доброволците стават част от кауза, която през годините се е доказала като изключително добър пример за деца и възрастни.

Организаторите от Лъвско сърце призовават приключенци с добра воля да се присъединят към екипа в дните от 1-ви до 3-ти септември. Записванията за доброволци стават през уебсайта на състезанието: https://ultra.lionheart.bg/volunteers-bg/

Поради дългия състезателен ден организаторите предвиждат награждаването да се проведе в неделя (03.09.2023г.). Тази година ще има надпревара и за най-малките. Очакват ги поредица от състезателни игри, в часовете преди награждаването - неделя предиобед.