Четири награди получи Бургас, заради големия принос  в развитието на ученическия спорт, похвалиха се от Строителния техникум в града. Отличията бяха връчени от министъра на младежта и спорта Красен Кралев на тържествена церемония.

В категорията „Най-масово участие на финали“ наградиха Природо-математическата гимназия. Две персонални отличия се присъдиха на Строителния техникум . Учителят по физическо възпитание и треньор на хандбалния отбор Крали Кралев бе награден, заради успехите на отбора -  12 пъти общински първенец  и два поредни пъти републикански шампион.

Инж. Даниела Симеонова  от Строителния техникум беше отличена , заради кампанията от миналата година, с която изпрати на Световни ученически игри в Китай своите лекоатлетки.

Наградата  „За съществен принос в развитието на спорта за учащи“ връчиха на г-жа Виолета Илиева, началник на Регионалния инспекторат на МОН.

По време на церемонията  министър Красен Кралев обяви, че тази година са отделени  120 000 лв., за да се финансират учениците-шампиони на световни игри.