Спорт на макс се провежда на Флората в Бургас, предаде репортер на Gramofona.com. За осма поредна година Национално движение „Младежки глас“ организира инициативата „Следвай ритъма 2020“. Тя продължава и в този момент и всеки желаещ може да се включи напълно безплатно и да изгледа атрактивни спортове.

12 август е Международният ден на младежта и по този повод в мероприятието се включиха много изявени треньори и спортисти не само от Бургас, но и от вътрешността на страната.

Специално за събитието на сцената се появи София Мазуренко – джъмпинг хит и сертифициран треньор, както и диетологът Деница Савова. В събитието се включват и треньорите от Граплинг файт тим Бургас-БЖЖ, Xplosive Gym – Burgas, Titan Gym – Burgas, Zumba Fit Burgas и Ръгби клуб "Моряците" - гр. Бургас.

Само за половин час пространството пред Флората се изпълни с десетки млади хора, дошли да видят различни демонстрации, като най-атрактивните бяха по бразилско джиу-джицу. Събитието откри зам.-кметът по образование и спорт Йорданка Ананиева. То се осъществява с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и местната администрация.

Мероприятието се осъществява по проект "Спри агресията, кажи ДА на доброто" по Национална програма за изпълнение на младежките дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2020 г., Направление 2, от Министерство на младежта и спорта.