Изключително наситена със спортни мероприятия е програмата в Бургас през последните три дни от седмицата, съобщиха от Общината.

Зрителите ще могат да наблюдават куп дербита по волейбол, футбол и баскетбол, както и престижни турнири по плуване и карате. Изборът е наистина впечатляващ.

Спортният маратон стартира с волейболното дерби от националната суперлига при мъжете между отборите на "Нефтохимик 2010" и "Левски". Двубоят е в петък от 18:30 часа в зала "Младост".

В събота от 15:00 часа също в зала "Младост" на полето ще излязат отборите на "Дея" и "Царево". Дербито е от второто ниво на родния волейбол.

За любителите на футбола предстоят два интересни мача.

"Нефтохимик" посреща на стадиона в „Лазур" тима на "Локомотив" от Горна Оряховица. Дербито от втора професионална футболна лига е в събота от 14:00 часа.

По същото време в съботния ден на стадиона в кв. "Акациите" ще започне срещата от югоизточната трета лига между "Черноморец 1919" и "Гигант" (Съединение).

Зрелищен двубой при баскетболистите предстои в зала "Бойчо Брънзов". От 18:00 часа в събота е началото на мача от националната лига между отборите на "Черноморец" и шампиона "Балкан"-Ботевград.

Горещо ще бъде и на спортен комплекс "Парк Арена ОЗК". Супермодерният басейн ще бъде домакин на международния турнир по плуване за всички възрастови групи "Sharks Swimming Cup Burgas 2020".

Надпреварата е от петък до неделя.

Спортният маратон приключва на 1 март (неделя) в зала "Младост". В нея ще се проведе карате турнирът "Ронин".