Йовита Георгиева, избраната за „Кралица на Бургас“ и вице „Мис България“ за 2017 г., постигна голям успех на международния турнир по спортни танци BeoDance Open 2019 в Белград. Красавицата заедно със своя партньор от клуб „Бургас 1975“ Иван Христов са се класирали първи в категория Open Standart Rising Stars на престижното състезание, съобщиха от Общината.

Останалите две двойки от бургаския клуб, които са взели участие в надпреварата – Сергей Хрусталев и Сорина Мария Андрей, както и Александър Ходенко и Росица Атанасова, са се класирали на 4 и 12 място в Open Latina Rising Stars и World Open New Series Adult La.

До миналата година Йовита Георгиева беше състезател на другия бургаски клуб по спортни танци – „Нефтохимик 78“, където даже беше треньор на децата. От тази година бургаската хубавица обаче е преминала в редиците на градския съперник „Бургас 1975“, където вече жъне успехи с новия си партньор Иван Христов. Любопитно е, че съотборничка на Йовита сега е Теодора Мудева – избрана за „Кралица на Бургас“ на следващата година, впоследствие спечелила и националния конкурс за красота „Мис България“.

И други състезатели на КСТ „Бургас 1975“ са се представили отлично на турнири у нас и в чужбина. Сребърен медал е завоювала двойката Костадин Василев и Роберта Скудери в стандартните танци в най-оспорваната възрастова категория на престижен международен турнир в Букурещ. Очарователната и талантлива двойка Антон Кандауров и Джорджия Кънчева е заела 14-то място в International Open Standart.

Два златни медала са спечелили Марин Кючуков и Ивайла Мечева, които са направили своя дебют като двойка на Купа „Шумен“. Те са се класирали първи в категория младежи-латина и състезатели над 19 г.-латина.

Силно представяне за изключително успешната малка двойка на клуба Валерий Койчев и Ивана Кирова – те са първи в категория Деца II La и втори в ЮМВ La.

Два сребърни медала за КСТ „Бургас 1975“ са спечелили Кристиян Койчев и Летисия Пискова - в 9Е  и в Деца I La. Добро представяне са имали и Светомир Краев и Нели Кенолова на състезанието в Шумен. Те са завоювали бронзов медал във възрастова категория 9Е и са се класирали на пето място при Деца I. В „Изгряващи звезди“ блестящо са се представили Жаклин Аведисян, Симона Гаджева, Симона Халкова и Магдалена.

В началото на месеца прекрасните Васил Павлов и Таня Балтова са завоювали трето място от 85 двойки на Rising Stars на турнир в град Копер, Словения.