„Останахме единственото място в света, където допингът е разрешен“. Това каза пред Gramofona.com общинският съветник от АБВ Антон Коджабашев.
 
Колегите му за втори път отхвърлиха предложението на бившия световен шампион по вдигане на тежести. Коджабашев поиска спортистите, хващани в употребата на забранени вещества да нямат право да развиват треньорска дейност.
 
„На фона на всички допинг скандали по света и в България, общинските съветници приеха за несериозно моето предложение да не се финансират спортисти, треньори и шефове на клубове, които са уличени в употреба на допинг“, заяви общинският съветник.
 

Коджабашев повече няма да внася докладната си за разглеждане в местния парламент.
 
„След като една маса от хора, претендиращи да имат добро поведение и образование, не ме отразяват, то повече не е необходимо да се занимавам“, каза Антон Коджабашев.
 
Той няма обяснение защо предложението му не се разисква, при положение, че по думите му в Закона за младежта и спорта основно е залегнала борбата за допинга. 
 
„Да не говорим в световен мащаб. След като никой не обръща внимание на това, което внасям, ще си замълча. Болшинството победи!“, допълни бившият световен шампион по вдигане на тежести.