Началото на второто издание на кампанията „Спорт за всяко бургаско дете“ бе дадено днес в ОУ „Елин Пелин“ - Бургас. В нея участваха ученици от третите класове във всички училища в ж.к. „Меден рудник“ – ОУ „Елин Пелин“, ОУ „Найден Геров“, СУ „Петко Росен“, СУ „Константин Петканов“.

Специални гости на откриването бяха г-н Димитър Николов – кмет на община Бургас, г-жа Йорданка Ананиева – заместник-кмета по  образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики в община Бургас, г-н Манол Тодоров , г-жа Павлина Алексиева –  старши експерт по физическа култура и спорт към Регионално управление на образованието, инж. Даниела Петрова – директор на СУ „Петко Росен“.

С различни спортни игри менторите Валерия Дочева, Цанко Цанков и Кирил Танев предизвикаха интереса на третокласниците, като всички получиха топки за подарък за участието си в инициативата.

В рамките на два месеца през миналата учебна година кампанията стартира с третокласниците в първите 7 бургаски училища, като през тази учебна година целта е тя да обхване 2000 ученици от всички 31 бургаски училища, които се възползват от знанията и тренировките на талантливи треньори и ментори. Последните ще помогнат на децата да обикнат спорта и да обърнат внимание на двигателната си култура.

Ментори и тази учебна година ще се стремят повече бургаски деца да се увлекат по спорта и да водят активен начин на живот.

Инициатори на програмата са ресторант Utopia Garden и ресторанти GOTi Family & Kitchen, Община Бургас и РУО – Бургас.