Сенсей Христо Терзиев, известният треньор по бойни изкуства, успешно финишира на маратона в София. Както Gramofona.com вече писа, несебърлията участва под номер 164 в 37-мото издание на маратона. Победители станаха двама мароканци, но за Терзиев успешното участие си е голям успех. Ето какво написа той в социалните мрежи:

 

Още една постигната цел! Първия ми маратон вече е факт!

Много хора ме питаха "-Защо се мъчиш?", "- На тия години що си даваш зор?", "- Добре ли си да бягаш толкова?" и тем подобни въпроси.

Трудно е да се отговори, да се обясни. Това е нещо което е хубаво човек сам да изпита и тогава ще разбере несъстоятелността на подобен род въпроси.

Няма как да се опише усещането, тръпката в камарата бягащи хора в различна физическа форма и възраст, борбата със себе си в разбиването на бариерата и сладостта от успешно пресечения финал.

Едно от нещата които ни правят нас хората различни от останалия животински свят е това, че имаме мечти и се стремим да подобряваме себе си сбъдвайки ги. Стремежа да вървим все по напред и по-нагоре. И след всяка постигната цел идва друга, по-трудна и по-привлекателна...

Благодаря на всички които ми пожелаха успех и ме подкрепяха в това начинание, и специално на хората които ми помагаха в подготовката и в самото състезание!

УС!