Футболната легенда Христо Стоичков участва в откриването на новата спортна зала „Арена Несебър“. Камата се разчувства и разказа, че първият му гол за юношеския национален отбор на България е бил вкаран през 1982 г. именно на стадиона в Слънчев бряг, близо до който се намира залата.

Докато знаменитият футболист раздаваше автографи на футболните фенове, несебърци и гости на курорта Слънчев бряг коментираха чудесната нова зала и изразяваха надеждите си, че спортното съоръжение ще превърне Несебър в още „по-спортен“ град и курорт.

Залата е построена от бургаската строителна фирма „Бургос Строй“, като на церемонията по откриването присъстваше и мениджърът на компанията Стефан Колев, който е президент на Българската федерация по ушу.

В зала „Арена Несебър“ има условия за упражняване на различни видове спорт – баскетбол, волейбол, хандбал, тенис, тренировки по художествена гимнастика, футзал (футбол на малки врати). Във вътрешността ѝ, чрез специална разделителна завеса, могат да бъдат обособени  две игрални полета. Залата е снабдена с качествени съоръжения за различни видове спорт, които могат да бъдат разполагани в различни конфигурации. Трибуните, предоставящи 200 седящи зрителски места, също са мобилни  и могат да се прибират при провеждане на тренировъчна дейност.