Хора на много високи позиции в държавата ще дойдат за откриването на зала „Арена Бургас“ на 18 май, научи Gramofona.com. Освен министъра на спорта Весела Лечева, очаква се да присъстват и хора на още по-високо ниво. Те ще се включат в обиколка на спортното съоръжение около час и половина преди началото на баскетболната среща между „Черноморец“ и „Рилски спортист“ от 19:00 ч. „Рязането на лентичката“ обаче ще мине без присъствието на световна знаменитост, каквато беше Сергей Бубка при първата копка от строежа на Арената през 2014 г.

Днес в Бургас е заместник-министърът на спорта Петър Георгиев, който обсъди предстоящото откриване на залата с кмета Димитър Николов. Двамата се включиха в кампанията „СПОРТ за всяко БУРГАСКО дете“, част от националната инициатива на министъра на младежта и спорта Весела Лечева за отбелязването на Деня на българския спорт, който е на 17 май.

В спортната инициатива се включиха седем бургаски училища. Близо 500 деца се впуснаха в изпитанията, организирани от лекторите Валерия Дочева, Цанко Цанков и Кирил Танев, както и от треньорите на клубовете партньори в първото издание на програмата.

Футбол, плуване, карате, джиу-джицу бяха част от спортовете, които се практикуваха на игрищата на „Парк Арена ОЗК“ в комплекс „Славейков“. Кампанията в Бургас е организирана по идея на общинския съветник Манол Тодоров и бизнесмена Георги Харакчийски. В откриването на събитието участваха и областният управител Мария Нейкова, председателят на общинския съвет в града Севдалина Турманова, зам.-кметът Йорданка Ананиева и др.

За децата бяха осигурени награди и грамоти. А организаторите планират от септември в програмата „СПОРТ за всяко БУРГАСКО дете“ да вземат участие всички училища на територията на общината.