Ватерполистите на КВТ „Арена Бургас“ са се представили достойно на Държавното първенство по водна топка за възраст 13-годишни и по-малки, съобщиха от клуба. Между 7 и 9 февруари бургазлии са участвали в квалификация 2 на шампионата, където са били и отборите на Левски, ЦСКА, Ботев Враца, КПС Варна и Локомотив Русе.

На басейна във Враца състезателите на КВТ „Арена Бургас“ – родени 2007 и по-малки, са премерили сили с утвърдените отбори на съперниците си. Бургазлии са показали мъжка игра и завиден дух, който нито тенденциозните съдийски решения, нито безпрецедентният брой лични нарушения и липсата на трима основни състезатели са успели да сломят.

Ватерполистите на КВТ „Арена Бургас“ отново са показали на всички отбори какво означава отборен дух, водени от своя капитан Мартин Иванов, въпреки преднамереното съдийство, лишило ги от възможността да играят и да заемат по-добро място в класирането, извоювано с умения в състезателното поле. Отборът е бил лишен през половината от времето на най-важните си мачове от най-опитните си състезатели и тежестта на срещите е изнесена от най-малките в отбора. Като цяло – общото представяне на състезателите, родени 2007 и по-малки, в първото Държавно първенство на младия КВТ „Арена Бургас“ е повече от достойно – класиране на 8 място от 17 отбора, което е придвижване с цели 5 места напред спрямо миналата година.