Младежи и малчугани намериха позитивен начин  да изразходят енергия в Бургас. Клуб „Медия и общество“ към Национално Сдружение „Младежки Глас“ организира безплатен урок за най-смелите младежи, които проявяват интерес към спортните танци. Ритъмът на танца беше показан от известната бургаска състезателка по спортни танци Цвета Атанасова - Школа по спортни танци "Светла и Митко Атанасови".

„Откритият урок по танци се организира на два етапа. Първият час обхвана децата с магнетични танца, а втората част беше за младите хора. Идеята възникна от забързаното ежедневие, в което всеки млад човек е попаднал и точно тук искаме да предоставим възможността за позитивно настроение и спортен дух на младежите. Да се заредят с енергия“, сподели Галин Петков, инициатор на идеята и организационен секретар на клуб „Медия и общество“ към сдружението.

„За следващите месеци сме планували мероприятията на клуба да бъдат насочени към още безплатни уроци по фолклорни и спортни танци. Следете страницата на клуба и сдружение в социалната мрежа“, каза Славея Русева, председател на клуб „Медия и общество“ към сдружението. В ритъма на танца участваха над 40 деца и младежи на открития урок по танци.

Цвета Атанасова се занимава с танци от 5-годишна. През годините 2007/2008/2009 е участник в националния отбор на България по спортни танци. Многократна финалистка на национални и международни състезания. Родителите ѝ - Митко и Светла Атанасови, са създатели на КСТ „Порт-Бургас“, активен в годините 2000-2007. От 2011 г. заедно с тях Цвета води Школата по спортни танци във НХК. През 2014 година решава да се фокусира върху работата с най-малките. Към момента тренира пет танцови двойки на възраст между 7 и 12 години, и две големи, т.нар „сошъл двойки“.