Бургаските брейкъри THE NEXT CREW с ръководител Христо Андонов се завърнаха от регионалния кръг на най-престижното брейкденс състезание в света Battle Of The Year Balkans, съобщиха от Общината. Надпреварата се проведе на 18 май в Солун, Гърция. Нашите шампиони защитиха титлата си и отново са първи на crew battle kids и вече са шесткратни безапелационни победители.

Брейкърите спечелиха първо място и в категория хореография джуниър формация до 15 г. В индивидуалните битки 1 vs 1 B-girl solo battle B-girl Firebird Пламена Георгиева спечели първото място в надпреварата. При индивидуалните битки 1 vs 1 B-boys solo battle kids до 12 години втори стана B-boy BeaZt (Константин Шарапчиев). Победителите от формацията директно се класират за състезанието Battle of The Year в Монпелие през октомври тази година.

Изпълненията на състезателите бяха оценявани от световноизвестните съдии Bojin (Taiwan), Lil Zoo (Morocco) и Moy (USA). За музиката на батълите се погрижиха Dj Amazeme и Dj RawKuts.

Battle Of The Year съществува от 1991 г. и се провежда във Франция и Германия, като първоначално се е зародило като ъндърграунд събитие, но бързо набира популярност и се превръща в световен шампионат. Сега се посещава от повече от 15 000 души годишно и се снима от най-големите музикални телевизии - MTV и MCM.