Четвъртото издание на спортния фестивал „Бургас Рън“ приключи успешно. Той се проведе днес на Морската гара, където бяха стартът и финалът на надпреварата. Десетки участници се включиха в състезанието, за да си докажат кой е по-добър бегач.

Организаторите обявиха победителите на трите различни дистанции по избор – 5, 10 и 21 км. Някои от тичащите стигнаха чак до квартал Сарафово и се върнаха обратно.

От общо 73 участници на 5 км първенец е Георгий Можейко от клуб Adidas Runners Sofia с време 17 минути и 21 стотни. На второ място се нареди Станислав Станков с време 18:27 мин. Трета е Наталия Кременска с време 18:48 мин.

На 10-километровата дистанция силите си са пробвали общо 78 бегачи. Първи е Даниел Иванов с време 37:45 мин. След него е Тервел Драгоев, който е само с 2 секунди по-бавен от първенеца. На трето място е Калоян Цанков от Ловеч с време 41:51 мин. Калоян е популярен сред медийните среди в Бургас – той беше монтажист в телевизия ТВ-Микс. След нейния фалит компютърният спец се върна в родния си град Ловеч, като хобито му е да тича на дълги разстояния.

В най-дългата дистанция – 21.1 км, са се включили 71 участници. Тук най-бърз е Димитър Маринов от тима на Decathlon Bulgaria с време 01:20:12 ч. С 4 мин. и 6 сек. по-бавен от него е вторият Барбун Барбанов. Трети е Борис Желев с лично време 01:24:13 ч.

Всички успешно завършили участници получиха медали от Бургас Рън 2021.