България ще приеме Босна и Херцеговина в Бургас в мач от Световна група I на турнира за Купа „Дейвис“, съобщиха от общината. Срещите ще се играят на 3 и 4 февруари 2024 г. Така за първи път в историята Бургас ще бъде домакин на мачове от световното отборно първенство за мъже.

При успех над Босна и Херцеговина България ще запази мястото си в Световна група I, а при поражение ще изпадне в Световна група II. Националите ни влязоха в елитната група на турнира с повече от сто години история през февруари след победа над Нова Зеландия с 3:1.

Мачовете ще се играят в залата на Тенис клуб „Авеню“. Към трите закрити твърди корта, съоръжението в град Бургас предлага в допълнение осем клей корта, фитнес, магазин, зона за отдих, детска площадка, паркинг и всички необходими условия за провеждането на висок клас турнири.

„Тенисът е спорт, донесъл много радост на България през изминалите години. За нас е удоволствие и чест да бъдем домакин на турнир от такъв висок ранг. Благодаря на Българската федерация по тенис за гласуваното доверие. Вярвам, че нашите национали ще победят и запазят мястото си в елита!“, коментира кметът Димитър Николов.