Над 100 състезатели от над 15 държави ще вземат участие в турнира за юноши и девойки до 16 г. от трета категория на Тенис Европа OXYCOM CUP, който ще се проведе в Бургас, съобщиха от БФТ.

В надпреварата ще се включат най-добрите тенисисти от България и състезатели от Сърбия, Испания, Англия, Румъния, Полша, Естония, Германия, Италия, Франция, Латвия, Словения, Кипър, Русия, Австрия и други.

Турнирът се осъществява от Тенис клуб „Авеню“ със съдействието на Българската федерация по тенис, както и с подкрепата на спонсори и медийни партньори.

ОXYCOM CUP ще се проведе между 11 и 17 декември 2023 година на кортовете на Тенис клуб „Авеню“. Те се намират в гр. Бургас и представляват закрито съоръжение с три твърди корта. Базата на тенис клуба притежава в допълнение 8 клей корта, фитнес, магазин, зона за отдих, детска площадка, паркинг и всички необходими условия за провеждането на висок клас турнири.

Във времето бургаският клуб затвърди позицията си на водещ клуб в България, организирайки множество държавни, регионални и международни турнири.

В допълнение Тенис клуб „Авеню“ е водещ клуб в България по отношение на работа с деца, развитие и утвърждаване на тези деца като успешни тенисисти и личности.