„Грандиозна победа! Браво, Селин! Айтос се гордее с теб!“ – тези радостни думи написа кметът на община Айтос Васил Едрев във фейсбук профила си. Поводът е, че местната спортна гордост Селин Али е с най-точен мерник в света при девойките в дисциплина "трап".

Новината дойде от Световното първенство в Лонато, Италия, където от 1 до 4 юли за световната шампионска титла са спорили най-добрите стрелци на планетата. 17-годишната ученичка в СУ "Никола Вапцаров" – Айтос е спечелила шампионската титла в спомената дисциплина. Възпитаничката на треньора Борислав Георгиев е накарала светът да заговори за България и е доказала, че неслучайно в две последователни години, през 2016 и 2017 г., е избирана два пъти за Спортист №1 на Община Айтос.

„Малко е да се каже, че това е изключителен успех. Победата на нашата девойка в Италия е грандиозна. От името на айтозлии поздравявам Селин, нейните родители и треньори. Пожелавам ѝ все така упорито, категорично и успешно да защитава честта на Айтос и България“ – заяви Васил Едрев.