Знаменитият Армен Назарян привлече погледите на всички в галерията на бургаските художници на днешния Никулден. Олимпийският, световен и европейски шампион по борба се появи на необичайно за спортисти място в Бургас. Оказа се, че присъствието му не е случайно. Назарян беше дошъл да вземе грамотата на сина си Едмонд от класацията „Бург на годината“, дългогодишна инициатива на Radio MIXX. Назарян-младши имал ангажименти и затова пратил баща си за отличието, стана ясно по време на церемонията.

Младият борец обаче не успя да пребори в класацията нежната шахматистка Нургюл Салимова. Именно тя спечели голямата награда „Бург на годината“ за 2023-а.

Нургюл също не присъстваше, нейният приз бе връчен на треньора ѝ в клуб „Бургас 64“ Живко Жеков.

Грамоти получиха и останалите номинирани в конкурса – актрисата Аглика Бояджиева и хор „Милка Стоева“.

В категорията за завърнали се младежи победител стана мъжката четворка акробати Христиан Драганов, Калоян Велинов, Мартин Челебиев и Петър Тодоров с треньор Атанас Пламенов. Момчетата бяха отличени за спечеления сребърен медал от Европейското първенство по спортна акробатика.

Грамоти взеха и другите номинирани в тази категория: Bgirl FIREBIRD, или Пламена Георгиева от Бургас, която победи всички мъже на престижно международно състезание по брейк в Дрезден, както и шампионът по кикбокс Тодор Вълев, ученик от Немската гимназия в Бургас.

Наградите бяха връчени от зам.-кмета Диана Саватева и областния управител Пламен Янев.