Волен Сидеров предизвика изключително грозен скандал в ефира на БНТ. Като кандидат-кмет на София и шеф на предизборния щаб на партия „Атака“ той се включи в предизборния дебат в предаването „Референдум“.

Поведението му обаче беше повече от неадекватно и агресивно. Сидеров изхаби регламентираното си време от 7 минути в обиди срещу евродепутата и кандидат за кмет на столицата Ангел Джамбазки. Наложи се водещата Добрина Чешмеджиева да изключи микрофона на Сидеров. Лидерът на „Атака“ си позволи обиди и срещу водещата, като я обвини в цензура и пристрастност.

През цялото време той не спираше да провокира останалите участници в предаването и буквално предизвика всички да влязат в обяснителен режим. На два пъти беше викана охрана, която трябваше да изведе Сидеров. До принудителното му изгонване не се стигна в ефир, но предаването беше прекъснато за кратко. Тази сутрин програмният директор на обществената телевизия Емил Кошлуков заяви, че това е било последното появяване на Сидеров в БНТ в рамките на предизборната кампания.

„Докато ние не получим официално извинение от г-н Сидеров, което ще разгледаме, аз моля най-учтиво колегите да не канят г-н Сидеров. Всъщност не моля, а разпореждам, за да се знае чия е отговорността за това решение“, обяви в сутрешния блок на БНТ Кошлуков.

От обществената телевизия излязоха и с декларация, в която осъждат поведението на Сидеров. От телевизията настояват ЦИК да изключи „Атака“ от споразумението с Централната избирателна комисия и БНТ и партията да не участва в безплатните и платени участия в телевизията. Фиаското на Сидеров е най-коментираната тема и в социалните мрежи. Коментарите не са никак ласкави за лидера на „Атака“, а повечето потребители гадаят адекватен ли е бил кандидатът.