ВМРО официално са отправили покана към лидерите на НФСБ и „Атака” за среща на малкия коалиционен съвет. Красимир Каракачанов е изразил надежда, че и Валери Симеонов, и Волен Сидеров ще уважат поканата.

Според ВМРО, които са част от Обединените патриоти, парламентарното мнозинство е стабилно и към днешна дата няма изгледи за оставка на правителството. Депутатът Александър Сиди обаче обяви, че не е нормално лидерите в малката коалиция да си говорят през медиите. Поводът – вчера пред bTV Волен Сидеров поиска и изтеглянето на Красимир Каракачанов като вицепремиер.

„Волен Сидеров сега се сети, че рейтингът пада, а той пада, защото ние сe нападаме, обвиняваме и убиваме през медиите”, каза Александър Сиди.

Според БСП обаче конструкцията на това управление е счупена, а всяко управленско решение, което трябва да се вземе, ще минава през криза.

По думите на депутата от левицата Александър Симов в „Обединените патриоти” в момента текат буреносни процеси. „Мога да си представя как Сидеров и Симеонов ще съжителстват заедно на парламентарните банки”, коментира Симов.
БСП  днес ще вземе решение дали да започне да се регистрира в пленарната зала след оставката на Валери Симеонов.