„Според мен исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов вече е част от присъдата на българското общество. Много трудно оттук нататък г-н Симеонов ще защити каквото и да било свое решение или предложение след всичко, което се случи”.

Това коментира пред журналисти в Бургас вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова. Тя допълни, че освен криза в правителството, има криза в управляващия екип, в малката и в голямата коалиция.

„От една страна има свалено доверие от една от партиите в председателя на парламентарната група, а от друга страна от вчера имаме свалено доверие в един от лидерите на партия в управляващата коалиция и съответно има криза и в управляващото мнозинство”, обясни още Илияна Йотова.

И добави: „Нека оставим на парламента и на политическите партии да решат каква да бъде тяхната стъпка и как ще излязат от тази криза!”, завърши вицепрезидентът.

Йотова присъства в Бургас на конференция относно развиване на стратегия за превенция, защита, наказателна отговорност и политики в борбата със сексуално насилие.