Партия „Възраждане“ иска референдум за въвеждането на еврото в България. Това съобщи в личния си профил във фейсбук лидерът на партията Костадин Костадинов.

„Вчера правителството на Петков извърши поредното си национално предателство. По предложение на министър-председателя Министерският съвет прие план за въвеждане на еврото като официална валута в България от 1 януари 2024 г. Решението не е взето единодушно - имало е гласуване, при което 10 министри са били за, а 7 са гласували против въвеждането на еврото“, коментира Костадинов и допълва, че партията му няма да допусне „предателите да унищожат българския лев.“

Консултациите на „Възраждане“ с другите парламентарно представени партии ще започнат от днес. За да има референдум по темата, трябва да се съберат поне 48 подписа, уточнява Костадин Костадинов.

„Ние вече имаме 13 (това са народните представители от Възраждане), трябва да съберем поне още 35. Логично е едно толкова съдбоносно решение да бъде взето от целия български народ, а не само от 10 министри на ПП и ДБ“, смята лидерът на „Възраждане“.

„Ако обаче не получим подкрепа в парламента, ни остава следващото средство - да съберем поне 200 000 подписа, за да разгледа Народното събрание предложението за референдум, и поне 400 000, за да се превърне това предложение в задължително за изпълнение от управляващите.

И сега е момента на големия парадокс. Аз съм уверен, че без проблем ще съберем не 400 000, а дори 500 000 подписа. Същевременно въобще не съм такъв оптимист за събирането на 35 подписа в Народното събрание. Не е ли това показателно за пълния разлом между народа и неговите уж "народни" представители?“, допълва Костадинов

„Така че, уважаеми сънародници, чака ни нова, много важна битка. Битка за спасяването на българския лев и запазването на финансовата ни независимост. Битка, която трябва да спечелим. Битка, която ще спечелим!“, категоричен е партийният лидер.