Министър-председателят Димитър Главчев предлага персоналният състав на служебния кабинет да бъде променен, като Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов. Това съобщиха от правителствения пресцентър.

В предложението си до президента Румен Радев премиерът Главчев посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения, в резултат на което продължава напрежението и недоволството в аграрния сектор, без да се стигне до необходимите законодателни и управленски решения с нужната финансова обезпеченост, като например украинската помощ за земеделските стопани за 2024 г. и все още нестартиралата кампания по директните плащания, което създава сериозни затруднения в сектора.  

Късно снощи от пресцентъра на Министерски съвет съобщиха, че служебният премиер Димитър Главчев иска смяната на външния министър Стефан Димитров. Предложението е неговият пост да заеме Даниел Митов. До момента обаче президентът Румен Радев не е издал указ за рокадата.