Току-що получих информация, че депутати от „Има такъв народ“ ще напуснат парламентарната ни група. И ще подкрепят Кирил Петков и Асен Василев. Най-вероятно са купени с пари и постове. То ще се види и кой какъв ще стане.

Това заяви Слави Трифонов в пост във Фейсбук. Той обаче не посочва нито за колко народни представители става дума, нито кои са те.

"Не е нужно да съм врачка, за да позная, че те ще изговорят купища лъжи и измислици в стилистиката на Кирил и Асен, само и само да оправдаят постъпката си и да успокоят гузната си съвест. Само че предателството си е предателство и предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях.

В крайна сметка, за мен властта може да не е самоцел, но за други явно е. Те трябва сутрин да се гледат в огледалото. Такъв е животът. Истината е, че от цялата тази история изпитвам срам, но и облекчение. Защото в битка е по-добре до рамото ти да има приятели, отколкото предатели", пише още Трифонов.

Досега депутатите от ИТН са били лоялни към ръководството на партията и най-вече към своите избиратели. Това се казва в позиция на "Има такъв народ" , изпратена до медиите минути по-рано. Поводът за това са медийни публикации, че народни представители от ИТН ще напуснат групата. От пресцентъра на партията казват, че нямат представа дали информацията е вярна.

"Следващите дни и часове най-вероятно ще го покажат", уточняват от ИТН.

Източник: Дарик