СДС да предложи вътрешни избори в Реформаторския блок за кандидат за президент е било обсъдено на състоялото се в Ловеч заседание на Националния съвет на сините. Това съобщи на пресконференция председателят на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски, пише Novini.bg. Той добави, че не е взето конкретно решение, а само е обсъждан профилът на кандидат-президентската двойка.

Според Лукарски има време и средства за такива избори, които да определят кандидат-президентската двойка в рамките на симпатизантите на блока. "За нас този подход е най-демократичен, а и историята на СДС го е доказала. Тези избори биха определили според нашите

симпатизанти, а не само според нас, кой би могъл да бъде и какъв трябва да бъде профилът на кандидата", заяви още председателят на СДС. По думите му не е обсъждана обща кандидатура с ГЕРБ и не са водени разговори с тях. Лично според него трябва да има кандидат на РБ. Относно протестите срещу министъра на здравеопазването Лукарски заяви, че той се е заел с една доста тежка реформа и е нормално да има спънки. "Здравната реформа е нещо, което се забавяше. Не мисля, че протестите са нещо ненормално в конкретната ситуация и нито аз съм човекът, нито някой от нас, който трябва да каже дали трябва да си подаде оставката", каза още Божидар Лукарски, цитиран от БТА.